Kom Erbij Festival druk bezocht tijdens de Week tegen Eenzaamheid

04.10.22

KOM ERBIJ FESTIVAL

Op zondag 2 oktober vond in het kader van de de nationale Week tegen Eenzaamheid de vijfde editie van ons Kom Erbij Festival plaats. Van 13:00 tot 17:00 uur werden er in het Atrium inspirerende workshops, muziekoptredens en andere activiteiten voor alle leeftijden georganiseerd. Daarnaast bood ons kunstencentrum ook de ruimte om gezellig langs te komen voor bijzondere ontmoetingen en een goed gesprek.

WORKSHOPS

Er werden verschillende workshops gegeven. Zo gaf beeldend kunstenaar Bieke Huls een workshop pastelkrijt: dieren in softpastel. Bij dirigent Guus Pieksma was het mogelijk om verschillende instrumenten uit te proberen en mee te spelen in het Kom Erbij Orkest. Voor wie geïnteresseerd is in computers en andere digitale middelen was er de workshop animaties maken, waarbij Jeroen Deen hielp met het maken van een stopmotionfilm. Kirsten Dijk nam bezoekers mee in de wereld van theatersport, terwijl Moussé Pathé Mbaye leerde hoe de opzwepende djembé, een Afrikaanse trommel, kan worden bespeeld.

ACTIVITEITEN

Daarnaast werden er ook een tal van andere activiteiten georganiseerd. Zo konden bezoekers de strijd met elkaar aangaan door oud-Hollandse spelletjes te spelen. Werd er in de theaterstudio de documentaire Liefsteling vertoond, een liefdesverhaal over dementie. Verder was het mogelijk om een kijkje te nemen in de keuken van het Atrium en poppodium het Bolwerk om daar samen met Frank Visser, coördinator van de horeca, een heerlijke borrelplank samen te stellen en daarvan te proeven. Nynke Runia stond in het Atrium klaar met haar mobiele zeefdrukkerij Carte Postal, waar het mogelijk was om een ansichtkaart te drukken en deze gelijk te versturen.

Tot slot sloten het Sneker Talenten Orkest en het Kom Erbij Orkest gezamenlijk het festival geheel in stijl af met een optreden in de Noorderkerkzaal.